Renovisiegroep

Bel of mail ons renovatie team.

Wonen

Verhoog wooncomfort en bespaar op energie

Door uw huidige woning te renoveren en te verduurzamen, is deze weer helemaal klaar voor de toekomst. U hoeft uw woning natuurlijk niet in één grote stap volledig duurzaam te maken. Dat kan te kostbaar zijn of niet praktisch. Met tussenoplossingen kunt u uw woning snel duurzamer maken. U kunt daarbij het onderhoud zó inrichten dat het direct tot een hoger wooncomfort en energiebesparing leidt.

Op het gebied van renoveren is veel mogelijk. Wist u dat we met de bestaande technieken en materialen vaak helemaal kunnen voldoen aan de vereisten voor duurzaamheidsprestaties?  Bovendien verdienen uw investeringen zichzelf op termijn terug. Samen met onze projectcoördinator bepaalt u welke onderdelen van uw woning verbeterd kunnen worden.

* Isoleren

Door het isoleren van de begane grondvloer, de gevels en het dak zal het leefcomfort in de woning aanzienlijk verbeteren. Daarnaast bespaart u ieder jaar honderden euro’s op uw energienota.

*Lage BTW op isolatie

Als u uw woning laat isoleren, geldt het lage btwtarief van 6% in plaats van 19 % (m.u.v. dubbel glas). Dit geldt alleen als uw woning tenminste 2 jaar oud is. Het gaat om de volgende isolerende maatregelen: 1. Spouwmuur isolatie, 2. Vloer en kruipruimte isoleren, 3. Dak isolatie

* Kozijnen en glas

De kozijnen, ramen en deuren in uw woning zijn de zwakste schakels in de thermische schil. Door het toepassen van geïsoleerde kozijnen, ramen en deuren van duurzaam materiaal en deze te voorzien van een dubbele kierdichting en bijvoorbeeld triple beglazing, wordt uw energieverbruik aanzienlijk lager.

* Energiebesparende installaties

Naast het verbeteren en vernieuwen van de bouwkundige onderdelen, zijn energiebesparende installaties tegenwoordig ook niet meer weg te denken uit de woningen van deze tijd. Onze energie adviseur rekent voor u uit wat u op jaarbasis kunt besparen op uw energienota.

* Ventilatie

Isoleren = ventileren! Het comfort in uw woning dient aangenaam te zijn, want u verblijft hier immers dagelijks. Door het toepassen van intelligente ventilatiesystemen, wordt de warmte die uit uw woning wordt afgezogen weer hergebruikt en zorgt u voor uw eigen warmteterugwinning. Het is zelfs mogelijk om tot 95% van uw warmte te hergebruiken!

* Verwarming

Door uw woning goed te isoleren, blijft uw woning behaaglijk warm in de winter en lekker koel in de zomer. De thermostaat van een HR-ketel slaat dan minder vaak aan om de verschillende ruimtes te verwarmen. Met als resultaat een aanzienlijke besparing op uw energiekosten en gasverbruik.

* Warm water

Dagelijks gebruiken we vele liters warm water. De zon is gratis en u kunt daarvan profiteren door de installatie van zonnecollectoren en een zonneboiler! Doordat de zon uw watervoorraad automatisch verwarmt, kunt u uw bad vullen of douchen zonder dat hierbij gas gebruikt wordt via de CV-ketel.

* Elektriciteit

We gebruiken dagelijks elektriciteit. Door het installeren van PV panelen kunt u uw eigen energie opwekken en gebruiken. Dit levert een behoorlijke besparing op in de jaarlijkse energiekosten.  Daarnaast raden wij aan om energiezuinige apparaten- en (LED)verlichting te gebruiken.

* Totaalrenovatie

Naast alle energiebesparende maatregelen, kunnen wij ook de ‘looks’ van uw woning upgraden. Dit noemen wij totaalrenovatie. Het uiterlijk van uw huidige woning wordt grondig aangepakt. Door gebruik te maken van eigentijdse en duurzame materialen en vormen, ziet uw woning er weer uit als nieuw!

Wilt u uw wooncomfort verhogen en besparen op energie? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend advies.